top of page

Kuidas lõpetada laste peale karjumine – suurepärane raamat pereteraapia juurde




Markham L. Rahumeelne lapsevanem, rahulikud lapsed.



Kuidas käituda laste jonnidega peres? Kuidas saada peres lapsega kontakti ka tema tujudes? Kuidas toime tulla keerukate olukordadega? Kasvatuslike kriisidega peres? Konfliktidega suhetes?


L. Markham on kirjutanud suurepärase kasvatusliku ja pereteraapilise raamatu, kus võtab kokku suure osa kaasaegsest 21. sajandi kasvatuslikest tarkustest, jagades palju ka seda, millele toetub pereteraapia. Nii on see on ühtaegu nii tark käsitlus, millised võiksid olla üldse hästi toimivad suhted peres kui ka suisa käsiraamat vanemaile.


Andekas ja selge on raamatus uusaegse kasvatuse kammertoon – see rõhuasetus, et rahumeelsus suhetes ehitub just vanemate endi rahumeelsusele (sest valdavalt süüdistavad vanemad probleemides ju lapsi). See, et laste rõõmsus ja ka rahumeelne kuulamine peres saab toetuda üksnes vanemate endi targale rahumeelsusele. L.Markham kirjeldab, kuidas luua ning hoida sidet ka peresuhete keerukustes.


Loomulikult ei asenda raamat praktilist ja detailset teraapiat, ent on siiski heaks toeks ning lisaks pereteraapia seansside juurde.


Vanemlikke oskusi saab juurde õppida

Comments


bottom of page