top of page

Teadvus / teadvustamatus ja areng


Ma ainult arvame, et kõike mõistame ja näeme. Me ei näe oma seljataha. Ei näe kiiruses kõrvale, usalduses märkamata jäänud märke, ülepinges isegi omaenda tegelikku seisundit – kuni keha talitus kas häirub, reaktsioonid lähevad allergiliseks, kuni pettume kas endas või teistes, partneris.


Kiiruses ja pingetes vallanduvad meis erinevad autopiloodid – need reageerimise, mõtlemise või käitumise viisid, mille alused omandasime lapsepõlves. Kuivõrd me reageerime enda sisse või

endast välja, kas kiirelt vihastame või teeme kivinägu, vaatame kõrvale või maname ette naeratuse. Hakkame kordama ka omandatud mõtlemise malle, mis tekitavad mingeid tundeid, need juba järgmisi mõtteid, mis lisavad hoogu esmastele mõtetele või reaktsioonidele, nii et kipuvad tekkima mõtete/reaktsioonide korduvad ringid.


Aga me ei pea neisse jääma. Me saame neid teraapias tuvastada, läbi valgustada, ära fikseerida – selleks et tekiks võimalus neid muuta.


Sa ei pea vanadesse mustritesse jääma – kui sa tahad saada targemaks ja tugevamaks, rohkem endaga rahul olla, et olla ka parem kaaslane. Alati on võimalus areneda – asugem teele!


Teraapia on olulisel määral alati, muu kõrval, ühtlasi hõrekohtade ja soovimatute reaktsioonide tuvastamise ja avastamise metoodika – selleks, et neid muuta!





Comentarii


Comentariile au fost dezactivate.
bottom of page